Wimperextensions benodigdheden
Wimperextensions benodigdheden
Prisma 59
3364DJ Sliedrecht
0184 633 050 - info@wimperextensions-benodigdheden.nl

 

Vóór 15:00 uur besteld? Zelfde dag verzonden. Gratis verzending vanaf 75,-

FAQ over lijm

Geschreven door op

  FAQ over lijm 

 

-Welke lijm is het beste voor mij?

Dat hangt af van verschillende omstandigheden. Denkt aan ervaring, snelheid, luchtvochtigheid en temperatuur. 

- Bevat de lijm  latex / formaldehyde?

Al onze lijmen zijn veganistisch, dierenleed vrij en vrij van latex en formaldehyde.

- Ik heb een lijm met weinig dampen nodig, welke is het beste?

Snel drogende lijmen kunnen sterkere dampen hebben dan langzamer drogende lijmen. Als het over onze lijmen gaat dan is de ICONIC de lijm met de laagste dampen, maar over het algemeen hebben ze allemaal minimale dampen.

 - Heeft u een lijm voor gevoelige ogen?

Nee, het hoofd bestanddeel is cyanoacrylaat die in alle lijmen zit. In een langzaam drogende lijm zit vaak minder cyanoacrylaat, maar wel altijd nog een deel en daarom zal iemand de echt allergisch is altijd nog reageren op een lijm voor gevoelige ogen.

- Welke lijm heeft de beste retentie?

Voor ervaren wimper technici, kunnen lijmen met een hogere percentage van cyanoacrylaat een betere retentie bieden. Hoe sneller de lijm droogt hoe hoger de percentage is. Voor een goede retentie moet de voorbehandeling correct worden uitgevoerd en de lijm moet goed worden bewaard. Factoren zoals ervaringsniveau, de snelheid van de behandeling, de vochtigheid en de temperatuur in de ruimte kan de retentie beïnvloeden. En daarnaast is een goede nazorg net zo cruciaal voor de retentie

 -Mijn waaiers sluiten, is mijn lijm te langzaam voor mij?

Beoordeel je noodzakelijke voorwaarden voor uw lijm. Als alternatief kunt u een sneller drogende lijm proberen of de glue accelerator.

-Lijm droogt niet, waarom?

Uw salon voorwaarden kunnen van invloed zijn op de polymerisatie van de lijm. U kunt proberen om de vochtigheid in de kamer te verhogen voor een snellere lijm polymerisatie. 

-Lijm blijft doorzichtig, is dat normaal?

Dit betekend dat uw lijm niet goed geschud is. Bij onze Expert van de lash art pro collectie hoeft u niet te schudden maar bij andere merken en lijmen wel en moet iedere lijm gedurende ten minste 1 minuut worden geschud  alvorens te gebruiken om alle ingrediënten te mengen. Zorg ervoor dat u bij elke gebruik de lijm opnieuw schudt.

 -Lijm wordt stroperig, waarom?

Zorg ervoor dat uw houdbaarheid van de lijm niet is verstreken en dat het correct is opgeslagen in een koele, donkere plaats, ver weg van vocht en direct zonlicht. Verzeker dat geen residu lijm in de spuitmond is teruggedrongen naar de lijmfles - kan de rest van de lijm ruïneren. Afvegen van het mondstuk met een (nat of pluizig)doekje wordt de lijm in de fles stroperig van. Niet correct sluiten van de dop direct na het uitgieten van de druppel lijm kan de lijm stroperig maken. Lijm die al langer dan 8 weken is geopend wordt stroperig..

-Hoe kan ik mijn lijm tuut schoonmaken?

Met onze glue whipes (het moet pluisvrij zijn) kunt u de lijm van de tuut vegen na elk gebruik. Bewaar het flesje rechtop en knijp voorzichtige overige lijmresten indien nodig uit de tuut.

-Mijn lijmtuut is geblokkeerd, wat moet ik doen?

Doorprikken met een glue pin die meegeleverd is bij onze lijmen.

 -Hoe bewaar ik een geopende lijm?

De Thermopack of de Airtight container zal uw lijm beschermen tegen vocht en opslaan op een koele plaats uit direct zonlicht is aan te bevelen.

-Mag ik de lijm in de koelkast bewaren?

Bewaar nooit een geopende lijm in de koelkast. De lijm houdt niet van de veranderingen in temperatuur: bewaar het op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht, maar niet in de koelkast waar de luchtvochtigheid hoog is.

- Bij een net gezette set borstel ik veel wimpers eruit?

Controleer uw voorbehandeling procedure en kamer omstandigheden die nodig zijn voor uw lijm. Indien u onlangs bent overgestapt van een stroopachtige lijm naar een waterige lijm, zorg er dan voor  dat u bij de  pick-up voldoende hoeveelheid lijm op de extension pakt omdat waterige lijm sneller droogt. U kunt ook overschakelen naar een langzamer drogende lijm als deze lijm te snel voor u zou kunnen zijn.

- Kan ik wimpers zetten bij een zwangere klant? 

Ja, u kunt wimpers zetten bij iemand die zwanger is, maar de retentie daarvan kan afwijken als gevolg van hormonale schommelingen. Ook heeft de klant meer kans op een allergische reactie.

- Mijn cliënt had een allergische reactie, kan ik haar wimpers opnieuw doen?

Nee, want als ze eenmaal een allergische reactie heeft ontwikkeld zal ze deze ook in de toekomst hebben

-De ogen van mijn klant prikken direct na de behandeling, wat moet ik doen?

Gebruik een ventilator of Superbonder aan het eind van de behandeling om de dampen te verminderen. Met behulp van de Superbonder helpt u de  lijm met polymerisatie en het verminderen van de irritatie van de dampen. De Superbonder droogt de lijm van binnenuit en maakt het elastischer. Het voordeel hiervan is dat de retentie beter zal zijn, dampen snel weg zijn!

 

Houd er rekening mee dat dit slechts suggesties zijn en als je verder problemen met uw lijm ondervindt dan gerust contact op met onze klantenservice.

Neem direct contact op
  FAQ over lijm - FAQ over lijm
FAQ over lijm - FAQ over lijm
  • Uitgebreid betaalgemak: