Wimperextensions benodigdheden
Wimperextensions benodigdheden
Prisma 59
3364DJ Sliedrecht
0184 633 050 - info@wimperextensions-benodigdheden.nl

 

Vóór 15:00 uur besteld? Zelfde dag verzonden. Gratis verzending vanaf 75,-

De feiten over hoe je de perfecte wimperkrul creëert

Geschreven door op Zowel de juiste maat silicone schildjes als de plaatsing van de lotions bepalen voor 95% de wimperkrul. Beide moeten perfect zijn voor het maximale resultaat.

Wij merken dat er nogal wat misverstanden bestaan over hoe je de perfecte krul maakt met lashlifting. Vaak door gebrek aan kennis zien we dat hier verkeerde keuzes in worden gemaakt. Daarom adviseren wij altijd een opleiding te volgen als je deze behandeling wilt uitvoeren. Je wilt altijd het maximale uit je behandeling halen en niet maar wat doen in de hoop dat het goed uitpakt.

Hoe bepaal je de juiste maat silicone schildjes?

Bij Inlei® werkt het zo dat je verschillende maten silicone schildjes hebt zodat je elke lengte aan wimpers de perfecte krul kan geven. De schildjes hebben een bolling en een plat stukje. We werken alleen met de bolling. Met de volgende stappen bepaal je welke maat je hiervan nodig hebt:

 • De wimpers moeten over de helft van de bolling vallen
 • De wimpers mogen niet over de hele bolling vallen op het platte stukje 
 • Is XXL te klein dan raden we de Universele Forma schildjes aan

De wimpers moeten dus over de tweede helft van de bolling vallen. Nu zit er geen lijn die de helft aangeeft op de bolling dus deze moet je zelf bedenken. Vind je dat nou lastig? Teken dan een lijn met een marker op de schildjes. Dit is heel belangrijk want de lotion plaats je tot de middenlijn voor de juiste krul. 

InLei® heeft twee lijnen van de schildjes

InLei® heeft twee lijnen van de schildjes, een natuurlijke krul-lijn en een opvallende krul-lijn silicone schildjes. De natuurlijke krul heeft een 1 achter de maten staan. En is te vergelijken met een C krul in wimperextensions termen. De krul valt net iets anders waardoor deze mooi tot zijn recht komt bij bepaalde oogvormen. Voor beide schildjes gelden dezelfde richtlijnen om de juiste maat te kiezen.

Kies voor de natuurlijke krul bij:

 • Bij diepliggende ogen
 • Hangende oogleden
 • Mannen

Naast de schildjes is de lotion ook belangrijk

Naast de silicone schildjes bepaald de plaatsing van de lotion ook hoe de krul wordt. Vaak wordt dat vergeten, maar de plaatsing van de lotion is net zo bepalend als de maat van de silicone schildjes. De lotion plaats je in een consistente lijn tot de helft van de bolling en 2 mm van de wimperrand af. Dus nooit tegen de wimperrand aan. Zo krijg je een mooie nette lijn van lotion op je schildjes. Plaats je de lotion te hoog, dan krult de krul door naar binnen toe. Plaats je de lotion te laag, dan krult de krul minder en krijg je een meer natuurlijker effect.

 

 

 

 

 

 

 

 

Handige tips voor de perfecte wimperkrul

 • Lopen de binnen en buitenhoekjes iets af dan laat je de lijn ook iets aflopen zodat de punten van de wimpers niet in de lotion komen. Dit is belangrijk want je wilt geen gekrulde punten.
 • Heb je korte nieuwe "baby" haartjes die terugschieten van het schildje? Laat deze dan los. Deze komen namelijk met hun punten in de lotion waardoor deze met gekrulde punten verder groeien. Ze vallen na de behandeling weg in het resultaat.
 • Wil je met de natuurlijke krul-lijn schildjes de krul nog natuurlijker maken? Zet dan je de lotion iets onder de middenlijn. Dus een iets dunnere lijn lotion. Dan creëer je een nog natuurlijker effect.

de lotion is bepalend voor de krul bij forma schildjes

Als je begrijpt hoe je met de lotion de krul kunt bepalen dan kan je ook met de Inlei® Forma schildjes werken. Bij deze schildjes bepaal je de krul echt alleen met de lotion. Zet je een wat dikkere lijn lotion dan wordt je krul iets opvallender en zet je een wat dunnere lijn lotion dan zal de krul iets natuurlijk worden.

Fabels die je niet helpen aan de perfecte krul

 • Hoe kleiner het schildje hoe beter de krul: dit is natuurlijk hartstikke onzin. Je kan hier serieus een flinke overkrul mee veroorzaken en de krul zal ook zeker niet mooi worden.
 • De lotions kan je over heel de wimpers smeren: nee, nee en nog eens nee. Als je weet hoe de lotions werken dan weet je ook dat je alleen de lotion moet aanbrengen waar je de krul bepaald. Ga je het overal aanbrengen, krul je dus tot aan de punten en zullen je klanten huilend naar huis gaan.
 • Hoe meer lotion hoe beter: de lotion moet zichtbaar zijn en consistent aangebracht worden, maar meer dan dat hoef je niet aan te brengen. Wimpers kunnen niet meer absorberen dan nodig.

Bestel vandaag nog jouw InLei® producten

Bestel gemakkelijk en snel jouw InLei® producten in onze webshop. Plaats u uw bestelling voor 15:00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden.  Heb je toch nog vragen over het merk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!

Neem direct contact op
De feiten over hoe je de perfecte wimperkrul creëert - De feiten over hoe je de perfecte wimperkrul creëert
 • Uitgebreid betaalgemak: